Ce mananci seara?

Ce mananci seara?

Tu stii ce alimente trebuie sa consumi seara pentru a dormi bine si pentru a avea un corp sanatos? Hai sa vedem daca treci testul mancatului sanatos! Testul se adreseaza persoanelor fara probleme de sanatate ce nu sunt alergice la anumite alimente. Acest test nu este o recomandare medicala, sunt informatii generale despre o alimentatie corecta. Pentru o recomandare medicala trebuie sa apelati la un medic de specialitate (nutritie).



Accesari:3759

Ce rezultat ai obtinut? Spune-ne intr-un comentariu!

Comentarii (7)
Intra in cont daca vrei sa lasi un comentariu.

badriel
5 februarie 2018, 19:44

Ai terminat testul! Rezultatul tau este: Aproape ca stii totul despre alimentele pe care trebuie sa le eviti seara si cand trebuie sa manaci pentru a avea un organism sanatos si un somn linistit. Raspunsuri corecte: 1. toate variantele de mai sus - aceste alimente fie se digera mai greu (carne rosie) sau nu sunt sanatoase (mezeluri, tocaturi, prajeli), fie creeaza disconfort la stomac/imbaloneaza (cartofi, paste fainoase, pizza, paine, fructe sau legume ce fermenteaza), fie creeaza probleme de sanatate in timp (dulciuri, bauturile carbogazoase, mancare picanta); 2. toate variantele de mai sus (aceste alimente pot fi digerate mai usor si nu creeaza disconfort la stomac cu conditia sa nu existe restrictie medicala/alergie alimentara); 3. cu 2-3 ore inainte (in acest interval stomacul are timp sa digere alimentele); 4. dupa ora 20:00 nu e bine sa mai mananci (nu ii dai timp stomacului sa digere alimentele daca tu te culci la ora 22:00); 5. toate trei variantele de mai sus (la cina este bine sa NU mananci pe saturate si nici ce ai fi mancat la pranz pentru ca intervine disconfortul, organismul nu va putea sa digere la timp o cantitate mare de mancare, somnul fiind tulburat de digestie).

Delia_2
29 noiembrie 2017, 12:52

Aproape ca stii totul despre alimentele pe care trebuie sa le eviti seara si cand trebuie sa manaci pentru a avea un organism sanatos si un somn linistit. Raspunsuri corecte: 1. toate variantele de mai sus - aceste alimente fie se digera mai greu (carne rosie) sau nu sunt sanatoase (mezeluri, tocaturi, prajeli), fie creeaza disconfort la stomac/imbaloneaza (cartofi, paste fainoase, pizza, paine, fructe sau legume ce fermenteaza), fie creeaza probleme de sanatate in timp (dulciuri, bauturile carbogazoase, mancare picanta); 2. toate variantele de mai sus (aceste alimente pot fi digerate mai usor si nu creeaza disconfort la stomac cu conditia sa nu existe restrictie medicala/alergie alimentara); 3. cu 2-3 ore inainte (in acest interval stomacul are timp sa digere alimentele); 4. dupa ora 20:00 nu e bine sa mai mananci (nu ii dai timp stomacului sa digere alimentele daca tu te culci la ora 22:00); 5. toate trei variantele de mai sus (la cina este bine sa NU mananci pe saturate si nici ce ai fi mancat la pranz pentru ca intervine disconfortul, organismul nu va putea sa digere la timp o cantitate mare de mancare, somnul fiind tulburat de digestie).

captainamerica
5 septembrie 2017, 14:14

da ionut18, poti sa manaci in continuare, dar in timp organismul tau nu va mai putea sa digere corect alimentele, o sa te imbalonezi sau o sa ti se faca greata. Organismul imbatraneste si nu mai poata face acelasi lucru ca la 20 de ani, ma rog tu ai 27, dar sa vedem pana la cat o sa poti face asta :) Eu asta am inteles din acest test.

captainamerica
5 septembrie 2017, 14:10

educativ testu' ce sa zic...

ionutv18
5 septembrie 2017, 10:11

naspa ce sa zic...

angel-dark10
5 septembrie 2017, 09:35

ah ce bine de tine. eu si un biscuit(e) :-? daca iau ma fac cat scroafa :))

ionutv18
5 septembrie 2017, 09:22

Eu am 80 de kile de cand ma stiu,mananc si la 2 noaptea,n-am nici- o treaba :))

Pagina 1 din 1
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici